TEST NA NIETOLERANCJE POKARMOWE

FOOD DETECTIVE



45 % POPULACJI CIERPI Z POWODU NIETOLERANCJI POKARMOWEJ


Nietolerancja pokarmowa jest niewłaściwą reakcją organizmu na pewne pokarmy, co samo w sobie może objawiać się na wiele sposobów.

Najczęstsze objawy nietolerancji pokarmowej:


Ze strony przewodu pokarmowego: wymioty, wzdęcia, skurcze, zatrzymywanie wody, nudności, zaparcia, biegunka, kolka, uczucie pełności, trudności z utrzymaniem masy ciała (nadwaga lub niedowaga), zespół drażliwego jelita (IBS), zespół złego wchłaniania, zapalenie jelit, choroba Leśniowskiego-Crohna;

Problemy oddechowe: astma, nieżyt nosa i zapalenie zatok;

Problemy dermatologiczne: pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, trądzik, łuszczyca, suchość skóry, świąd i inne wypryski;

Problemy ze strony układu nerwowego: migrena,ból głowy, zaburzenia koncentracji, zmiany nastroju i zachowania, depresje, lęk, zmeczenie, nadmierne pobudzenie, bezsenność, zespół deficytu nieuwagi (ADHA);

Problemy mięśniowo-szkieletowe: zapalenie stawów, bóle stawów, bóle mięśni i osłabienie, fibromialgia;

Inne: cukrzyca typu II, moczenie nocne, spuchnięte powieki, zaczerwienienie oczu, wysokie ciśnienie krwi;



Jeśli zauważyłeś u siebie któreś z powyższych objawów lub cierpisz na któreś z dolegliwości - być może źle tolerujesz swoje pokarmy. Nie zwlekaj zbadaj się już dziś. Zadbaj o swoje zdrowie i dobre samopoczucie.


• Szybki, wygodny i bezpieczny test na nietolerancję pokarmową

• Sprawdza reakcje organizmu na 59 produktów żywnościowych podzieonych na 46 grup

Wykonanie testu zajmuje około 40 minut, cała procedura wraz z interpretacją wyniku zajmuje około 60 minut

• Odstawienie pokarmów wywołujacych nietolerancje może polepszyć samopoczucie już po kilku dniach

• Do badania nie trzeba być na czczo

Testowane pokarmy:


Zboża:
kukurydza, pszenica durum, gluten, ryż, pszenica, żyto, owies.

Orzechy i strączkowe:
migdały, orzechy brazylijskie, orzechy cashew, ziarno kakaowca, orzechy włoskie,
orzeszki ziemne, groch, soczewica, fasola, soja.

Mięsa:
wołowina, kurczak, baranina, wieprzowina.

Ryby i owoce morza:
mięso ryb słodkowodnych (łosoś, pstrąg), skorupiaki (krewetka, krab, homar, małż jadalny),
tuńczyk, białe mięso ryb (łupacz, dorsz, flądra)

Warzywa:
brokuły, kapusta, marchewka, seler, ogórek, ziemniak, por, papryka (czerwona, zielona, żółta).

Owoce:
jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, melon (cantalupa i arbuz),
oliwki, pomarańcze i cytryny, truskawki, pomidory.

Inne:
jajko (całe), mleko krowie, czosnek, imbir, grzyby, herbata, drożdże.


Na podstawie wyniku testu ustalamy na życzenie pacjenta indywidualny jadłospis eliminacyjny.

Food Detective™ został opracowany przez firmę Cambridge Nutritional Sciences (CNS) Ltd. z Wielkiej Brytanii, będącą częścią Omega Diagnostics Group PLC. CNS od 1994 r. specjalizuje się w dostarczaniu testów z zakresu chorób zakaźnych i autoimmunologicznych. Firma koncentruje się na produktach opartych na metodzie immunoenzymosorbcyjnej (ELISA), która gwarantuje pewność i wiarygodność wyników.


 

Zapraszamy do naszego gabinetu w centrum Gdyni.
Oferujemy również konsultacje telefoniczne
oraz dojazd do klienta na wizyty domowe.

 
www.000webhost.com